HOME

OVER ADORMI

SLAPEN

FAQ

WAAR TE KOOP

CONTACT

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Onderstaand het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op via het contact formulier op deze site.

 

 • WAT IS MELATONINE?

   

  Melatonine is een lichaamseigen hormoon waarvan de aanmaak toeneemt als het donker wordt en afneemt als het weer lichter wordt. De toegenomen hoeveelheid melatonine in het lichaam maakt je slaperig, waardoor je in slaap kunt vallen.

 • IS MELATONINE VERSLAVEND?

  Melatonine is niet verslavend. Het geeft geen gewenning en kan dus langdurig gebruikt worden.

 • TELLEN DE UREN SLAAP VOOR TWAALF UUR DUBBEL?

  De eerste uren van de slaap zijn wel de belangrijkste. Maar het tijdstip van deze eerste paar uren maakt eigenlijk niet uit.

 • HOUDT CAFEÏNE/ALCOHOL JE UIT JE SLAAP?

  Vermijd cafeïne, alcohol en/of nicotine de laatste paar uur voor het slapen gaan, om moeilijk in slaap vallen te voorkomen.

 • HEEFT MIJN SLAAPKAMER INVLOED OP MIJN NACHTRUST?

  Een koele, donkere en stille slaapkamer is belangrijk. De ideale temperatuur is 18 à 19 graden en zorg ook voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer. Rustige kleuren op de slaapkamermuren kunnen ook helpen. Voorkomen dat je slaapkamer gebruikt wordt als kantoor. Gebruik de slaapkamer alleen voor slapen... en seks.

 • IS TV KIJKEN VOOR HET SLAPEN GAAN RUSTGEVEND?

  Het blauwe licht van alle beeldschermen (tv, tablet of mobiele telefoon) beïnvloedt de aanmaak van melatonine en kan slecht zijn voor de nachtrust. Vermijd deze apparaten dus het laatste uur voor het slapen gaan.

 • IS ETEN VLAK VOOR HET SLAPEN ONGEZOND?

  Een kleine, lichte snack is geen probleem, maar vermijd zware maaltijden in de laatste uren voor het slapen gaan.

Nia Care BV Franciscusweg 277, 1216 SG Hilversum

adormi is een merk van: Inna BV, Hilversum

Privacy en Cookie beleid